Liturgie zondag 28 juni 2020:

Morgendienst    Middagdienst
Lezen Hosea 2   Lezen Efeze 1:1-14
 Zingen Ps.98:1 en 2   Zingen Ps.65:1 en 2
  Ps.45: 5, 6 en 7     Ps.87
  Ps.73:14     Ps.46:3 en 6

Tot nadere berichtgeving worden per dienst slechts 30 personen uitgenodigd om in de kerk aanwezig te zijn. Verder kunt u de kerkdiensten alleen via internet en de kerkradio beluisteren. Via kerkdienstgemist.nl kan ook worden meegekeken. Dit is alleen mogelijk tijdens de uitzending. We hopen op uw begrip voor deze noodzakelijke, ingrijpende maatregel. We mogen dankbaar zijn voor de mogelijkheden die we hebben om op afstand toch naar het Woord des Heeren te luisteren. We roepen u op om trouw met de gemeente onder het Woord te zitten. Rond 3 juli zullen we de maatregelen bekendmaken, die vanaf DV zondag 5 juli gaan gelden. Zie ook de nieuwsberichten van 26 juni. https://www.hervormd-elspeet.nl/uploads/cgblog/id170/nieuws-2020-26.pdf

> Klik hier voor meer nieuws en informatie rondom het Corona-virus

AVG & Privacy

Op 25 mei 2018 is de Europese wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. Met deze Verordening worden persoonsgegevens beter beschermd. Bij persoonsgegevens gaat het om een naam, huisadres, e-mailadres, medische informatie, etc. Hierbij willen we informatie geven over de wijze waarop we omgaan met persoonsgegevens.

Privacy is van belang. Juist ook in de kerk waar mensen soms op hun kwetsbaarst zijn. Een goed privacybeleid zorgt ervoor dat de persoonsgegevens van iedereen gewaarborgd zijn, dat gegevens beveiligd worden en alleen worden gebruikt als dat in de kerk nodig is. Een ander aspect is dat we ons realiseren dat bij een Bijbelse visie op gemeente-zijn woorden als meeleven, vertrouwen en verbinding behoren.

In verbondenheid aan elkaar delen wij als gemeente persoonsgegevens met elkaar. Denk daarbij aan de kanselafkondigingen en de berichten in kerkbode omtrent ziekte, overlijden, jubilarissen, etc. Deze verbondenheid willen we ook onder de nieuwe wet AVG voortzetten. Kanselafkondigingen, kerkbodeberichten en overige zaken aangaande persoonsgegevens werden in het verleden altijd in overleg gedaan. In principe willen we als kerkenraad de onderlinge betrokkenheid op elkaar en het meeleven stimuleren. In hoofdlijnen betekent het dat we in de kerkbode en de afkondigingen lief en leed delen en op de website geen persoonlijke informatie over gemeenteleden vermelden.

Dit is verwerkt in het Privacy statement dat onderaan deze pagina te vinden is. Daar vindt u ook in een bijlage een overzicht van de inventarisatie die we hebben uitgevoerd naar verwerking van adresgegevens. Indien u bezwaar heeft tegen vermelding van persoonlijke gegevens, kan dit schriftelijk, ondertekend kenbaar maken bij de scriba. Ten aanzien van ziekte en sterfgevallen is het goed om bij (telefonisch) contact met de kerkenraad aan te geven wat wel of niet vermeld mag worden in de kerkbode en wat u wel/niet in de voorbede vermeld wilt hebben. Dit kan namelijk per situatie verschillen.

Daarnaast wijzen we u er op dat de kerkenraad graag in alle lief en leed wil meeleven. Het is daarvoor van belang dat u de kerkenraad tijdig informeert. Ook wanneer er sterfgevallen zijn in de familie, verzoeken we u om contact op te nemen met de predikant, zodat het in de voorbede kan worden meegenomen. Wilt u bij geboorte en trouwen naast de predikant ook de scriba een kaartje sturen, zodat hij de juiste persoonsgegevens kan registreren?

De AVG geeft u het recht en de mogelijkheid om ten alle tijde uw mening te herzien. Dit kunt u dan schriftelijk kenbaar maken bij de scriba.

Het is onze bede dat we als gemeentegezin tot een hand en een voet voor elkaar mogen zijn en dat we zo ook gezegend mogen worden.

Bijlagen:

Privacystatement Hervormd Elspeet.pdf